Mađarska samo do boda na startu, Danska sigurna u nastavku

Ruskinje neporažene u duelu sa domaćinom

Mađarska samo do boda na startu, Danska sigurna u nastavku

Mađarice puno očekuju od ovog Evropskog prvenstva s obzirom da su uz Hrvatsku i domaćini, međutim već na startu su uspjeli doći samo do boda u duelu sa Rusijom odigravši 29:29. Danska je u drugom poluvremenu slomila otpor Ukrajine na kraju za ubjedljiv trijumf 32:23.

Mađarice su bile poprilično nervozne u ranoj fazi utakmice, što su Ruskinje iskoristile za vodstvo 5:1.
Do 25 minute, Ruskinje su držale svoje protivnice na ostojanju. Petrova i Kuznetcova gube lopte, Erdosi
postiže gol za 13:14. U nastavku utakmice niti jedna selekcija ne može pobjeći, najveća prednost na jednoj ili drugoj strani nije preko dva gola.

Mađarska je za korak bliže pobjedi nakon što je Kovacsics realizovala sedmerac za 29:27. Tomori je isključena, ali Ruskinje prvo prave prekršaj u napadu.

Szucsanszki gubi loptu, pa promašuje sa devet metara, Sen je zabila za -1, deset sekundi prije kraja Uskoya pogađa za konačnih 29:29. Probala je Szucsanszki, nije išlo. Nemeth je puno rotirao golmane, koristio je tri, ali su Herr, Biro i Kiss zajedno imale tek 14 odbrana. Triscsuk je postigla najviše u napadu, šest. Daria Dmitreva, mlada igračica kojoj je ovo prvo veliko takmičenje je na nosila Rusiju sa sedam golova, Sen je sa pet bila najbliža. Sidorova je imala na golu osam odbrana.

Ukrajinke su se dobro držale do 33 minute, a onda su upale u rupu. Sa 15:11, Danska je vrlo brzodošla do 21:14, nakon čega je postalo jasno ko će upisati prve bodove. Završnica je bila stvar formalnosti, Ukrajina je ostala na -9. Danska je imala Norgaard sa osam golova, Kristiansen sa šest i Toft na golu sa 13 odbrana. Ukrajini nije pomoglo niti sedam golova Borshchenko, niti šest Nikolayenko, dok
je Tymoshenkova ostala na 11 odbrana.

Grupa A:
Mađarska - Rusija 29:29

Grupa B:
Danska - Ukrajina 32:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.