Tužno šta je profesor u školi rekao Maddisonu prije devet godina: "Ja sam taj jedan!"

Dokazao mu da će uspjeti

Tužno šta je profesor u školi rekao Maddisonu prije devet godina: "Ja sam taj jedan!"

E. Čaušević

Engleski veznjak James Maddison je već nekoliko sezona jedan od najboljih igrača Leicestera.

Maddison je na King Power stadion stigao na ljeto 2018. godine iz Norwicha i to je bio odličan potez čelnika Leicestera jer su dobili zaista odličnog fudbalera.

Ovaj 25-godišnjak igra odlično od svog dolaska u Leicester i pored Jamieja Vardyja je sigurno ponajbolji igrač ovog kluba.

Maddison je inače ponikao u Coventryju iz kojeg je početkom 2016. godine prešao u Norwich gdje je skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama. Dvije godine kasnije kupio ga je Leicester, a Norwich je od njegovog transfera zaradio čak 25 miliona eura.

Međutim, nisu bili baš svi optimistični na početku Maddisonove karijere da će uspjeti. U centru pažnje našao se njegov status na Twitteru još iz 2013. godine dok je išao u srednju školu.

Tada je Maddison objavio kako mu je jedan od profesora u školi rekao da nikada neće uspjeti u fudbalu, ali mu je on tada sjajno odgovorio i pokazao mu je kasnije da nije bio u pravu.

"Danas mi je profesior rekao 'Samo jedan od milion uspije biti fudbaler', a ja sam mu samo odgovorio da sam ja taj jedan", napisao je Maddison.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od malih nogu je imao ogromnu ljubav prema fudbalu, ali što je najvažnije imao je nevjerovatnu volju i upornost da na kraju uspije i svima pokaže da se trud uvijek isplati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti