Nestvaran preokret u Budimpešti: Mađarska savladala Island i plasirala se na EP

Slavili sa 2:1

Nestvaran preokret u Budimpešti: Mađarska savladala Island i plasirala se na EP

Endin Čaušević

Reprezentacija Mađarske večeras je nestvarnim preokretom pobijedila Island sa 2:1 i plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Islanđani su mnogo bolje otvorili meč i poveli su već u 11. minuti kada je gol iz slobodnog udarca postigao Sigurdsson. Gosti su do samog kraja imali prednost i činilo se da će slaviti, a onda je uslijedio šok.

Domaći su već u 22. minuti mogli do poravnanja, ali je odličnu šansu upropastio Orban koji je šutirao u golmana.

U 41. minuti zaprijetio je i Szoboszlai iz slobodnjaka, ali je lopta otišla svega nekoliko centimetara iznad prečke. Samo nekoliko minuta kasnije zaprijetio je ponovo isti igrač, ali ovaj put golman Islanda brani njegov pokušaj.

Island je u drugom poluvremenu čuvao prednost i izgledalo se da će slaviti sa 1:0 i ići na EP, ali onda su domaći napravili nestvaran preokret.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mađarska je u 88. minuti uspjela da poravna na 1:1 kada je Nego savladao golmana Islanda. Činilo se da idemo u produžetke, no samo četiri minute kasnije Mađarska zabija novi gol.

Ovaj put u centru pažnje bio je Szoboszlai koji odlično pogađa za 2:1 i nestvaran preokret koji je odveo Mađarsku na Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

user1583752673
Svaka cast! Cestitam Madzarskoj reprezentaciji neki bi se trebali ugledat kako se igra za reprezentaciju
5 0
jony1919
Kakav je igrač ova Szoboszlai...velemajstor!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi