Ima li kraja nepreglednom "mravinjaku"? Iz Mađarske stižu scene koje obilaze svijet!

Fascinantan prizor

Ima li kraja nepreglednom "mravinjaku"? Iz Mađarske stižu scene koje obilaze svijet!

A. Čaušević

Vlast u Mađarskoj je odlučila da se meč prvog kola Evropskog prevenstva na stadionu Ferenc Puškaš igra u punom kapacitetu. 

Uoči utakmice između Mađarske i Portugala prizor s ulica Budimpešte izgleda zaista fascinantno i pomalo nevjerovatno obzirom na pandemiju koronavirusa.

U proteklih 15-ak mjeseci ovakvih prizori su na neki način izumrli, međutim scena iz mađarske prijestolnice pokazuju da se polako, ali sigurno život vraća u normalu.

Desetine hiljada Mađara su u nepreglenoj koloni "marširali" na stadion te nema sumnje da će amotsfera na tribinama biti paklena.

Na skoro sat vremena uoči utakmice tribine su bile odlično popunjene te svi na stadionu nestrpljivo čekaju početak susreta. Na stadionu se nalazi preko 65.000 gledatelja.

Oglasi

Od ranije su poznati i sastavi za utakmicu u kojoj su Portugalci sigurno papirnati favorit:

Mađarska (3-5-2): Gulacsi; Botka, Orban, Attila Szalai; Lovrencsics, Kleinheisler, Adam Nagy, Schafer, Fiola; Szalai, Sallai.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Portugal (4-2-3-1): Rui Patricio; Nelson Semedo, Ruben Dias, Pepe, Guerreiro; Danilo, William Carvalho; Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Diogo Jota; Cristiano Ronaldo.

Ronaldo će u slučaju postignutog gola i definitivno postati najbolji strijelac u historiji Evropskih prvenstva. Trenutno dijeli prvo mjesto s Michelom Platinijem. Obojica imaju po devet golova. 

Top Komentari

Mowzilla
Koliko mi je drago, toliko bas i nije, treba ipak uzivati sa oprezom...
3 6
Husrefbeg22
Ipak su ljudsi zivoti najvazniji. Kada se corona istri**** tad ce se igrati pred publikom. Ali s druge strane, kada nije bilo corone i zabrane opet su nam stadioni bili prazni.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi