Ronaldo se obrukao, pa se iskupio, pomama Izraelaca za njegovim dresom

Portugal ubjedljiv na generalci

Ronaldo se obrukao, pa se iskupio, pomama Izraelaca za njegovim dresom

A. Čaušević

Portugal je spreman za Evropsko prvenstvo. U generalci su razbili Izrael sa 4:0. 

Aktuelni prvak Evrope je do golova stizao u finišima oba poluvremena. Jedan od strijelaca je bio i Cristiano Ronaldo.

Ronaldo se u prvom poluvremenu obrukao kada je užasno izveo jedan slobodnjak šutiravši daleko pored gola, ali se iskupio u finišu kada je zabio novi gol.

Zvijezda Juventusa je protivničku mrežu zatresla u 44. minuti nakon asistencije Brune Fernandesa. To mu je bio 104. gol u reprezentativnom dresu.

[twitter]https://twitter.com/br_goal/status/1402716078627770371[/twitter]

Inače, Izraelci nisu čekali kraj utakmice ili susret u svlačionicama već su odmah na poluvremenu tražili Ronaldov dres, a najbrži je bio Partizanov Bibars Natcho.

Vodeći gol na meču postigao je Bruno Fernades, a sjajni veznjak Manchester Uniteda je sjajno zabio i u nadoknadi kada je zabio četvrti gol. Treći gol djelo je Joasa Cancela.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Portgual će na Evropskom prvenstvu igrati u vrlo jakoj grupi sa Njemačkom, Francuskom i Mađarskom. Turnir će otvoriti u utorak 15. juna utakmicom protiv Mađarske.

Top Komentari

Zoilomas
Al je to uradio na koji nacin, glavom okrenutom...covjek licnost nema sta... I to mu dao doznanje kao cijeli svijet vas mrzi ali evo ti da se sjetis sta je covjecanstvo
3 1
Handofsibir
Dosad im nije davao dres, ili je pak to samo izbjegavao pred kamerama
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi