Počela "operacija" Griezmann
Foto: EPA

Barca želi Francuza

Počela "operacija" Griezmann

Midhat Šljivak

Antoine Griezmann vjerovatno će napustiti madridski Atletico narednog ljeta.

Francuski fudbaler se proteklih mjeseci konstantno povezivao sa odlaskom iz kluba, ali je tokom ljeta 26-godišnji ofanzivac odlučio da produži ugovor sa Jorgandžijama do ljeta 2022. godine.

Međutim, ovaj potez je očigledno napravljen samo kako bi se Griezmannu dodatno povećala vrijednost na tržištu i klauzula u njegovom ugovoru iznosi čak 200 miliona eura.

Iako se ranije povezivao sa prelaskom u Manchester United, u "operaciju" njegovog dovođenja navodno je krenula Barcelona.

Katalonski velikan je navodno spreman da Francuza angažuje već narednog ljeta i učiniće sve da u tome i uspiju bez obzira na cijenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Griezmann je u Atletico stigao 2014. godine iz Real Sociedada, a plaćen je 30 miliona eura. Taj novac je opravdao i u 170 odigranih utakmica postigao je 86 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi