Madridski tron pripada Kraljevima

Pobjeda Reala nad Atleticom

Madridski tron pripada Kraljevima

Midhat Šljivak

Veliki derbi 14. kola Primere odigrali su večeras na Santiago Bernabeu madridski rivali Real i Atletico, a na kraju su se radovali Kraljevi koji su slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđena, ali je donijelo veoma lijep gol već nakon 16. minuta igre. Autor prelijepog slobodnjaka je Portugalac Cristiano Ronaldo koji je zaista sjajno pogodio za vodstvo Reala od 1:0.

Imao je Real više loptu u svom posjedu, no izrazitih prilika na obje strane nije bilo. Jedini šut u okvir gola za Atletico u prvom poluvremenu uputio je Suarez u finišu prvog diijela, ali je Casillas sigurno uhvatio loptu.

Benzema je dobrim udarcem otvorio drugo poluvrijeme, ali je Courtois odbranio. Potom je u 55. minuti još jedan dobar pokušaj Ronalda, ali ovaj put i sjajni Portugalac nije precizan. Atletico sa druge strane nije uspjevao nikako ozbiljnije ugroziti gol Casillasa, a jedan od najboljih napadača današnjice Radamel Falcao bio je potpuno zaustavljen.

Do drugog gola Real je stigao u 66. minuti Ronaldo je proigrao Mesuta Ozila koji sa desetak metara pogađa mrežu Jorgandžija za vodstvo Kraljeva od 2:0.

Zaprijetio je potom golu Atletica i Callejon samo što je ušao, ali ostalo je 2:0. Ronaldo je u 75. minuti dobro šutirao iz još jednog slobodnog udarca, ali je lopta pogodila prečku. Samo tri minute kasnije nakon jedne kontre, Ronaldo pogađa ponovo okvir gola, a ovaj put je Atletico spasila stativa.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, te je Real sasvim zasluženo osvojio tri veoma važna boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti