Skandal u kolijevci Evrope: Navijač glumio mangupa, zaletio se na golmana, dočekao ga je šok

Utakmica prekinuta

Skandal u kolijevci Evrope: Navijač glumio mangupa, zaletio se na golmana, dočekao ga je šok

A. Čaušević

Utakmica Eredivisije između Vitesea i Sparte Roterdam je prekinuta u sudijskoj nadoknadi.

Jedna od boca koja je bačena sa tribina pogodila je golmana gostiju Maduku Okoyea te je sudija odlučio da prekine susret nekoliko minuta prije isteka vremena.

Golman je u 64. minuti odbranio penal, a u posljednjim trenucima meča navijači Vitessea su ubacili baklje u teren, tom prilikom je povrijeđen i kamerman.

U sudijskoj nadoknadi jedan navijač je uletio u teren. Želio je biti mangup, ali kada je na njega zagalamio golman Okoye brže bolje je pobjegao s terena.

Sudija Rob Diepernik je prekinuo utakmici, a igrači Sparte Rotterdam su odbili da se vrate ne teren pa je utakmica na kraju prekinuta i to pri rezultatu 0:1.

"Ovo je crni dan za Vitessovu porodicu i istinske navijače, a ne za dvojicu ili trojicu ljuti koji su sve uništili", kazao je Pascal van Wijk, menadžer Vitessea.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Utakmica je počela tako što su se igrači na centru poredali u obliku slova V što na nizozemskom predstavlja riječ Vrede, odnosno mir u prevodu na bosanski.

FS Nizozemske je klubovima ponudio već tri opcije i to da gosti proglase pobjednikom, da se odigra ostatak meča od sedam minuta nadoknade ili da se ponovi utakmica u potpunosi.

Top Komentari

Dugi
Kakva kolijevka Evrope? To je zemlja prostitucije i narkotika i uz to Mladicevi saradnici!
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi