Ugovor potpisan, Keisuke Honda će ponovo igrati fudbal u Evropi!

Japanac karijeru nastavlja u Holandiji

Ugovor potpisan, Keisuke Honda će ponovo igrati fudbal u Evropi! · Zvanično

Iskusni Japanac Keisuke Honda je od početka ljeta i napuštanja australskog Melbourne Victoryja bio bez angažmana, ali 33-godišnji krilni fudbaler još nije bio spreman okačiti kopačke o klin.

Međutim, imao je velikih problema sa pronalaskom novog kluba. Špekulisalo se da bi mogao u Seriju A, pa i u naš region (Partizan), da bi se na društvenim mrežama otvoreno nudio Manchester Unitedu, a onda i svom bivšem klubu Milanu kojem je "želio pomoći".

Odgovora naravno nije bilo, osim poruke makedonskog Vardara da je dobrodošao u njihove redove.

Ipak, Honda se nedavno vratio u Holandiju, zemlju u kojoj je proveo određeni dio karijere, i počeo trenirati sa ekipom Vitessea.

Japanac je zadovoljio stručni štab i danas zvanično potpisao ugovor sa Vitesseom do kraja sezone. Inače, on je u Holandiji svojevremeno (2008. - 2010.) branio boje Venla.

"Prošlo je dosta vremena otkad sam igrao fudbal u Holandiji. Nadam se da me fudbalski navijači u Holandiji još pamte. U svakom slučaju, učinit ću sve da impresioniram na terenu. Želim biti važan za ekipu i radujem se igranju na stadionu i pred navijačima Vitessea. Također je lijepo što nakon VVV Venla ponovo mogu igrati u žuto-crnom dresu", poručio je Honda nakon potpisivanja ugovora.

Inače, Holandija je bila i prva stanica za Hondu nakon napuštanja rodnog Japana, a nakon Venla nastupao je za moskovski CSKA, Milan, meksičku Pachucu i Melborune Victory.

Treba podsjetiti i da je Honda, u vrijeme dok je još bio član Melbourne Victoryja, preuzeo i funkciju tim menadžera reprezentacije Kambodže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi