Nekadašnja nada Željezničara briljirala u Radomlju, pa ga Hajduk počastio na fantastičan način

Šošić dobio novi ugovor na Poljudu

Nekadašnja nada Željezničara briljirala u Radomlju, pa ga Hajduk počastio na fantastičan način

Endin Čaušević

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Madžid Šošić, iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Radomlja gdje je igrao na posudbi iz Hajduka, a po povratku u Split klub iz Poljuda ga je nagradio na najbolji mogući način.

Šošić je bio velika nada Željezničara i nastupao je s dosta uspjeha u omladinskim kategorijama s Grbavice, ali je još sa 17 godina napustio Bosnu i Hercegovinu i potpisao je za Hajduk iz Splita.

Ovaj 20-godišnjak je igrao prvo za drugi tim Hajduka i juniore, a proveo je i jednu sezonu u mostarskom Zrinjskom.

Hajduk ga je i prošle sezone poslao na jednogodišnju posudbu i to u Sloveniju gdje je ovaj Bugojanac nastupao u dresu Radomlja gdje je ostavio odličan utisak.

Odigrao je 30 utakmica u Prvoj ligi i uspio je da zabije tri gola i doda još pet asistencija, te je bio ponajbolji igrač Radomlja u minuloj sezoni.

Oglasi

Po isteku posudbe Šošić se vratio u Hajduk, a klub iz Splita nagradio ga je na najbolji način. Na Poljudu su pokazali da su itekako pratili Šošićeve igre u prošloj sezoni i da će na njega u novoj sezoni itekako računati.

Naime, mladi bh. reprezentativac potpisao je s Hajdukom novi ugovor do ljeta 2026. godine i trenutno se nalazi s ekipom na pripremama.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst

Treba istaći da je Šošić nastupio jučer u pripremnoj utakmici Hajduka protiv Spartaka iz Trnave, te da je odigrao prvo poluvrijeme na poziciji lijevog krila.

Šošićev ugovor s Hajdukom trebao je isteći sutra, ali Splićani su iskoristili opciju da produže saradnju s ovim 20-godišnjakom koji bi trebao ostati u ekipi iduće sezone i dobiti priliku da se dokaže.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bugojanac je prošao sve omladinske selekcije bh. reprezentacije, a u dresu Zmajića upisao je tri nastupa i postigao je jedan gol.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi