Mladi bh. reprezentativac ima sjajnu godinu iza sebe, da li je spreman za transfer u Rusiju?
U Sloveniji se odlično snašao

Trenutno je u Sloveniji

Mladi bh. reprezentativac ima sjajnu godinu iza sebe, da li je spreman za transfer u Rusiju?

S. Mlaćo

Mladi Madžid Šošić iza sebe ima sjajnu godinu. Prema određenim analizama, Šošić je ponajbolji bh. igrač u prošloj godini, a trenutno je član splitskog Hajduka na posudbi u slovenskom Radomlju.

U Radomlju je radio i bh. trener Nermin Bašić, a Šošić iza sebe ima kvalitenu polusezonu. U 16 utakmica Prve lige Slovenije upisao je sedam pogodaka i dodao dvije asistencije, a jedan pogodak dodao je i u Kupu Slovenije.

Radomlje je 'mali' klub veoma dobar za mlade nogometaše, bez rezultatskog pritiska, pa i Šošić to koristi. Stigao je i do mlade reprezentacije naše zemlje, a mogao bi ove zime napustiti ovaj klub.

Ruski mediji prenose da je Šošić interesantan ruskom timu FC Pari Nizhny Novgorod.

Navodno, Rusi žele dovesti bh. reprezentativca na posudbu iz Hajduka, a zatim na kraju sezone i otkupiti ugovor. Smatraju da se radi o ogromnom potencijalu i to žele iskoristiti.

Ostaje da se vidi šta će od svega biti, te da li će Hajduk, ali i sam nogometaš pristati na ovu posudbu. Zbog rata Rusije i Ukrajine mnogi nogometaši izbjegavaju odlazak u Rusiju, a šta će odlučiti mladi Bugojanac ostaje da se vidi.

Oglasi

Šošić je ponikao u FK Željezničar, okušao se i u drugom timu Hajduka, te zatim i u mostarskom Zrinjskom.

Do minutaže u prvom timu nije mogao pa je odlučeno da je najbolje da ode na posudbu i dodatno se razvija.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Ruski tim ima veoma zanimljivu ekipu

Novgorod je trenutno devetopaslasirani tim u Rusiji, a radi se o klubu čija je vrijednost igračkog kadra 20 miliona eura. Trener je Sergey Yuran, a većina igrača je iz Rusije.

Ipak, tu je i nekoliko internacionalaca iz Gruzije, Italije, Portugala, Uzbekistana, Moldavije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi