Iz treće lige BiH u elitni rang slovenskog nogometa

Bh. klub potvrdio transfer

Iz treće lige BiH u elitni rang slovenskog nogometa

S. Mlaćo

Zanimljiv transfer dolazi sa bh. nogometnih terena.

Naime, član HNK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, člana Druge lige FBiH grupa Jug, Franjo Posavac karijeru će nastaviti u elitnom rangu slovenskog nogometa.

Posavac je postao član NK Radomlje, koji se može 'pohvaliti' sjajnim radom sa mladim nogometašima.

U Radomlju je kao sportski direktor, a zatim kao trener, radio trenutni šef struke Željezničara Nermin Bašić, koji je ostavio sjajan trag.

Posavac se danas oprostio od Sloge, te sigurno napravio sjajan transfer.

Oglasi

Franjo Posavac, rođen 30.08.2002., danas je postao novi nogometaš slovenskog prvoligaša Radomlja!

Član našeg kluba bio je od 24. 08. 2011. i prošao je sve uzrasne kategorije od limača do kadeta. Za prvu momčad HNK Sloge debitirao je u utakmici prvoga kola sezone 2018./19. i od tada postao njen standardni član.
U narednih pet sezona za Slogu je odigrao 105 prvenstvenih utakmica i pritom postigao 38 pogodaka i bio nositelj naše igre!

Bio je uzor svima na treningu i svaku je utakmicu pokazivao kako se bori za svoj klub!
U netom završenoj sezoni bio je najbolji strijelac kluba i Druge lige FBiH jug s 18 pogodaka, te je dio momčadi koja je tri puta uzastopno osvajala KUP ŽNS ŽHB i u posljednje dvije sezone igrala u 1/8 odnosno 1/16 završnice KUPA BiH.

Našem Coketu hvala za sve što je uradio za svoj klub te mu želimo svu sreću i uspjeh u nastavku karijere", stoji u objavi HNK Sloga, kluba koji se gotovo svake sezone bori za sami vrh tabele.

Sloga je nedavno odigrala prijateljski meč od Veleža i poražena je sa čak 8:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

To ipak ne čudi, jer je ovaj tim Rođenima na megdan izašao sa ljetne pauze.

U Radomlju su već poznata imena iz Premijer lige naše zemlje kao što su Emil Velić, Vedran Vrhovac....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi