Maestralni Benzema i Casemiro donijeli Realu nova tri boda

Kraljevi selavili kod Espanyola

Maestralni Benzema i Casemiro donijeli Realu nova tri boda

Ekipa Real Madrida nastavila je pobjednički niz u La Ligi tako što je večeras u susretu 32. kola slavila u gostima kod Espanyola sa 0:1.

Realu je svaka utakmica do kraja La Lige kao finale jer se vodi mrtva trka protiv Barcelone koja je sklona kiksevima poslije Covid19 pauze.

Real je sinoćnji Barcin kiks iskoristio na najbolji mogući način jer je večeras upisao petu vezanu pobjedu kojom je otišao na plus dva u odnosu na Barcu.

Jedini gol na susretu viđen je u 45. minuti utakmice a postigao ga je Casemiro. Iako će ime Brazilca ostati upisano među strijelcima većina zasluga ide Karimu Benzemi zbog maestralne asistencije prije toga.

U drugom poluvremenu nije bilo pretjerano većih uzbuđenja pa je Real relativno lako zadržao prednost.

Kraljevi nemaju toliko težak raspored do kraja La Lige pa im u narednih šest kola treba pet pobjeda i remi kako bi matematički bili sigurni jer imaju bolji međusobni duel protiv Barce. Naravno, sve to pod uslovom da Barca dobije sve mečeve do kraja.

Što se tiče Espanyola, ova ekipa je zakucana za dno tabele jer ima čak 10 bodova manje od sigurne zone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 32. kolo:

Espanyol - Real Madrid 0:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

turbinac
Ovakve tekme donose titulu
12 2
nedoni46
Places li Causevicu
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi