Maestralni Messi kaznio sve promašaje Atletica i donio Barceloni pobjedu
Messi je pogodio u 86. minuti

Katalonci su stigli do nove pobjede

Maestralni Messi kaznio sve promašaje Atletica i donio Barceloni pobjedu

S. Pašalić

Atletico Madrid je u derbiju 15. kola La Lige na stadionu Wanda Metropolitano dočekao Barcelonu, a gosti su na kraju slavili sa 1:0.

Domaći su puno bolje otvorili meč i već u 7. minuti su mogli stići do vodstva, ali je Trippier pogodio stativu.

Nakon toga Atletico je nastavio sa napadima, a novu sjajnu priliku je imao Hermoso u 20. minuti kada je sa pet metara bio sam pred golom Barcelone i činilo se da će dovesti svoj tim u vodstvo, ali je Ter Stegen čudesno reagovao i spasio svoj gol.

Barcelona je nakon toga preko Rakitića i Suareza opasno zaprijetila, ali se rezultat nije promijenio.

U 40. minuti Morata je imao novu priliku da donese svom timu prednost, ali je Ter Stegen ponovo sjajno reagovao.

Tri minute kasnije Barcelona je mogla do vodstva kada je Pique pucao glavom, ali je pogodio prečku pa se na odmor otišlo ipak sa 0:0 i pored velikog broja prilika sa obje strane.

U nastavku je Barcelona nešto bolje počela, a prvu bolju priliku je imao Lionel Messi u 61. minuti, međutim Jan Oblak je sjajnom odbranom spasio svoju mrežu.

Atletico je u 72. minuti zaprijetio preko Corree, ali je Ter Stegen i ovaj put odlično intervenisao.

Barcelona je u 86. minuti kaznila Atletico za sve promašaje kada je nakon sjajne akcije Luis Suarez asistirao za Lionela Messija koji pogađa za 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do kraja je Atletico pokušavao doći do izjednačenja, ali se rezultat nije promijenio pa su Katalonci stigli do nova tri boda.

Barcelona i Real Madrid sada imaju po 31 bod na vrhu tabele, dok ih Sevilla prati sa 30 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kiklop
Fudbalski bog!!! Najbolji svih vremena, penaldo mu nije ni do koljena
14 8
adaStolac
Prije messia barsa je bila prvak evrope i svjeta i zato ne prdi. Prije messia su za barsu igrali najbolji igraci svjeta: ronaldinjo, rivaldo, ronaldo, maradona, krojf, stoickov... Istina je da je messi najbolji, sam na vrhu, svi ostali daleko ispod
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi