Mahmić raskinuo ugovor s Murom
Mahmić je napravio veliku grešku odlaskom u redove prvaka Slovenije, gdje nije dobio ni minute šansu da se pokaže na terenu

Mladi defanzivac nakon godinu dana napustio prvaka Slovenije

Mahmić raskinuo ugovor s Murom · Zvanično

D. Kurbegović

Kada je u pitanju nogomet, a posebno mladi igrači, veoma je bitno odabrati klub, odnosno sredinu za svoj dalji razvoj. Mladi reprezentativac BiH, prošle je sezone igrao u Premijer ligi, a pred početak ove sezone došao je u prvaka Slovenije, ekipu Mure.

Riječ je o 18-godišnjem Azuru Mahmiću, defanzivcu, koji je čini se napravio pogrešan korak u svojoj karijeri, kada je potpisao za još uvijek aktualnog prvaka Slovenije.

Mahmić je u julu prošle godine potpisao trogodišnji ugovor sa Murom, te su svi očekivali da ovaj mladi stoper nastavi svoj razvoj u najjačem rangu Slovenije, ipak desilo se nešto sasvim suprotno. Mahmić nije dobio priliku za igru ni u Evropi (sjedio na klupi u tri meča), ni u prvenstvu Slovenije ( na šest utakmica sjedio na klupi za rezervne igrače).

Zašto ovaj mladi Zeničanin nije dobio šansu da pokaže svoj kvalitete to niko ne zna, ali Mura se olako riješila ovog mladog igrača. Prvo su ga u zimskom prelaznom roku htjeli da pošalju na posudbu u neki klub (Sloboda se dugo spominjala kao opcija), da bi na kraju ovaj mladi igrač kome su prijeko potrebne utakmice i dalje razvijanje ostao ni na nebu ni na zemlji. Trener Mure je kazao da ne računa na njega, dok njegov klub nije mu našao ni novu sredinu, gdje će igrati na posudbi.

I za kraj danas je ovaj mladi fudbaler raskinuo ugovor s Murom zbog ne plaćanja obaveza prema ovom igraču. Osim toga što nije igrao, Mahmić nije bio ni plaćen prema ugovoru, tako da će svoj boravak u Sloveniji sigurno pokušati što prije zaboraviti.

Mahmić je svoju karijeru počeo u školi nogometa Tempo Sport u Zenici, da bi kao kadet došao u NK Čelik. Sa 16 godina debitovao je za prvi tim Zeničana u Premijer ligi, a nakon ispadanja Čelika u niži rang, odlučio je da pređe u Mladost iz Doboja kod Kaknja.

U redovima Mladosti u prošloj sezoni upisao je 29 nastupa i bio je standardni član ekipe koja je rezultatski izborila ostanak u Premijer ligi. Ovaj mladi defanzivac prošao je sve omladinske selekcije BiH, te je kao najmlađi igrač u prošlim kvalifikacijama bio i na okupljanjima mlade reprezentacije BiH

Top Komentari

rasuloo
Kloc
2 5
enko
Tako su i Đeku zvali pa se zaj*bali.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi