Mahmutović iz Plzena prešao u Pribram

Posudba do zime

Mahmutović iz Plzena prešao u Pribram

D. Kurbegović

Nogometaši Viktorije Plzena, sa Spartom Prag i Mladom Boleslav najveći su favoriti za osvajanje titule u narednoj sezoni češke Synot lige. 

Član Plzena prije godinu i po postao je i napadač Aidin Mahmutović, jedan od najboljih napadača u Češkoj. Bivši napadač Tošk-a i zeničkog Čelika u ovoj zemlji je već devet godina, a nastupao je za Teplice, Usti i Viktoriju. Posljednjih pola godine proveo ja na posudbi u Sigmi Olomouc, da bi se ovog ljeta ponovo vratio u Plzen.

Trener Viktorije za narednu sezonu nema planove da našem internacionalcu daje veliku minutažu, tako da je Mahmutović odlučio ponovo otići na posudbu, gdje će sigurno igrati, te se pokušati vratiti u staru formu.

Narednih pola godine 30-godišnji napadač provest će u Pribramu, a svoj debi će imati već za vikend, kada i kreće Synot liga. U prvom kolu Pribram će igrati protiv Zlina, tako da će Mahmutović imati priliku da već u prvoj utakmici pokaže svoje kvalitete u novoj sredini.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

U Češkoj najjačoj diviziji Mahmutović ima preko 200 nastupa, a imao bi ih sigurno još više, da nije imao nekoliko teških povreda, koje su mu znatno usporile dalje napredovanje u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi