Mešanović i Mahmutović postigli golove

Synot liga, deveto kolo

Mešanović i Mahmutović postigli golove

S. Bošković

U devetom kolu Češke lige Viktoria Plzen bila je bolja od Jihlave sa 4:2, a u strijelce su se upisali Muris Mešanović i Aidin Mahmutović.

Svih šest golova na stadionu Jihvale palo je u drugom dijelu susreta. Kovarik je u 50. minuti igre doveo Plzen u vodstvo, a desetak minuta kasnije Duris je poduplao vodstvo.

Mešanović je probudio nadu domaćim navijačima kad se upisao u strijelce u 76. minuti igre. Ipak, samo minut kasnije Duris opet postiže gol. Nakon toga Mahmutović ulazi u igri, a Misun smanjuje na 3:2. U zadnjoj minuti susreta Mahmutović je pogodio za 4:2 i riješio pitanje pobjednika.

Češka, Synot liga, deveto kolo:

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Jihlava - Viktoria Plzen 2:4 (Kovarik 50, Duris 61, 77, Mahmutović 90+1/Mešanović 76, Misun 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.