Kepa je dao sve od sebe, ali je Mahrez "ubio pauka"

Kakva golčina iz slobodnjaka

Kepa je dao sve od sebe, ali je Mahrez "ubio pauka"

E. Oštraković

U toku je utakmica FA kupa između Manchester Cityja i Chelseaja, a nakon prvog poluvremena domaća ekipa ima sigurno vodstvo od 3:0, te je već sada jasno ko će u narednu rundu takmičenja.

Oba trenera odlučila su malo izmješati karte pred današnji susret, ali to ne znači da su šansu dobili omladinci obje ekipe.

Naime, u obje ekipe nalazi se po jedan nogometaš koji je jako mlad i koji nije toliko poznat. Kod Manchester Cityja je to Palmer.

Sa druge strane kod Chelseaja je to štoper Humphreys koji je dobio priliku da igra od prve minute u tandemu sa Koulibalyjem.

Manchester City je prosto demolirao Chelseaja jer već nakon prvog poluvremena imaju vodstvo od 3:0 i jasno je da su izborili prolaz u naredni krug takmičenja.

Zanimljivo je da Chelsea nije niti jednom ozbiljnije zaprijetio domaćoj ekipi, te je jasno da nemaju šta da traže protiv svog današnjeg protivnika.

Oglasi

Prelijep gol za vodstvo Manchester Cityja postigao je Mahrez u 23. minuti. On je iz slobodnjaka šutirao milimetarski precizno i matirao Kepu.

Njegov gol možete pogledati OVDJE.

Na 2:0 povisio je Alvarez sa bijele tačke u 30. minuti, a konačan rezultat u prvom poluvremenu postavio ej Foden u 38. minuti.

Teško je očekivato da će Chelsea uraditi nešto u drugom poluvremenu, a ako nastave igrati ovako kako trenutno igraju, trebaju biti sretni ako izbjegnu neki ozbiljniji poraz.

Manchester City će tako u narednoj rundi igrati protiv pobjednika iz duela Oxford/Arsenal, a jasno je da su Topnici apsolutni favoriti na ovoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi