Mahrez golčinom razočarao Begovića

Premiership, 29. kolo

Mahrez golčinom razočarao Begovića

M. Šljivak

Bournemouth je u 29. kolu Premiershipa gostovao kod ekipe Leicestera na King Power stadionu, a na kraju je rezultat ovog meča glasio 1:1.

Do jednog boda Lisice su stigle u sedmoj minuti nadoknade, te su uspjeli da razočaraju danas sjajnog Asmira Begovića na golu gostiju.

Bournemouth je u 35. minuti stigao do vodstva. Dosuđen je penal, a King je pogodio za prednost od 0:1.

Iako je Leicester svim silama pokušao da se vrati u meč na izjednačenje su morali čekati do sedmog minuta nadoknade. Tada je sve u svoje ruke preuzeo Riyad Mahrez koji je spektakularnim golom iz slobodnjaka postavio konačnih 1:1.

Begović je odradio dobar posao u ovom meču, ali ovaj udarac nije mogao braniti.

Tottenham je lagano na Wembleyju pobijedio Huddersfield sa 2:0. Strijelac oba gola za domaći tim bio je Koreanac Heung Min Son.

Swansea krupnim koracima grabi ka opstanku u Premiershipu. Danas su Labudovi deklasirali West Ham sa 4:1 i polako idu ka sredini tabele, ali su i dalje samo tri boda od zone ispadanja jer je razlike između timova veoma mala.

Watford je golom Deeneyja iz 77. minute savladao WBA sa 1:0, dok je meč Southampton - Stoke okončan bez golova (0:0).

Premiership, 29. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester - Bournemouth 1:1
Southampton - Stoke 0:0
Swansea - West Ham 4:1
Tottenham - Huddersfield 2:0
Watford - WBA 1:0

Top Komentari

muhamedhulk
Begovicu klupa :mahanje: Sehic u igru.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi