Na Wembleyju zafalilo sudija: Navijač delegira susret Tottenhama i Huddersfielda
(Foto: Bleacher Report) Povrijeđeni sudija Jones pored terena na Wembleyju.

Nesvakidašnje scene u Premier ligi

Na Wembleyju zafalilo sudija: Navijač delegira susret Tottenhama i Huddersfielda

Tottenham trenutno na Wembleyju igra susret 29. kola engleske Premier lige i vodi sa 1:0.

Međutim, od očekivanog vodstva Tottenhama puno je zanimljivija činjenica da ovaj susret delegira jedan navijač koji je sišao sa tribina Wembleyja kako bi preuzeo ulogu zamjene za četvrtog sudiju.

Naime, Mike Jones koji je trebao biti sudija na ovom meču je tokom zagrijavanja zadobio povredu, pa je četvrti sudija Kevin Friend morao zauzeti njegovo mjesto. Jones je zauzeo poziciju "sjedeću" poziciju pored terena, ali je tako susret na Wembleyju ostao bez četvrtog sudije, jer zbog nekog razloga nije bilo zamjenskog arbitra.

Friend zbog toga nije mogao dozvoliti da susret počne prije nego što se pronašlo riješenje za problem. Zato je zvanični spiker na stadionu preko razglasa odlučio potražiti dodatnog sudiju na tribinama Wembleyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Spiker je pitao da li na tribinama ima neko ko je kvalifikovani sudija, a kako se takva osoba javila susret je mogao početi nakon što je gledatelj koji ispunjava pomenute zahtjeve sišao sa tribina i zauzeo mjesto pored terena na stadionu Wembley.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi