Maid Jaganjac: Bratstvu je mjesto među pet  najboljih ekipa u ligi
Vezni fudbaler tima iz Gračanice nada se boljim igrama svog tima u nastavku

Fudbaler Bratstva za SportSport.ba

Maid Jaganjac: Bratstvu je mjesto među pet najboljih ekipa u ligi

E. Dindić

Jedna od  ekipa koja se ne mogu pohvaliti odličnim otvaranjem drugog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH je i Bratstvo iz Gračanice. 

Doživjeli su dva poraza od TOŠK-a i Slavena iz Živinica, da bi u posljednjem kolu na svom terenu savladali ekipu Rudara iz Kaknja. Sigurno početak kakav u timu iz Gračanice nisu očekivali, te će u nastavku sezone morati mnogo bolje zaigrati, kako bi što prije pobjegli iz donjeg dijela tabele.

Maid Jaganjac iskusni vezni fudbaler ovog tima, očekuje mnogo bolje igre Bratstva u nastavku sezone, te se nada opstanku u ovom rangu takmičenja.

"Drugi dio nije krenuo baš najbolje, ovakav start nismo očekivali. Poraženi smo na svom terenu od TOŠK-a, gdje smo se nadali da bi mogli ostvariti pozitivan rezultat. Poslije toga došao je još jedan poraz u Živinicama od ekipe Slavena, koji nas je doveo u zaista nezgodnu situaciju. Teško stanje je popravila zaslužena pobjeda protiv Rudara, koja nam je dala dodatnog samopouzdanja, pa se nadam da ćemo sa boljim igrama ući u mirnije vode", rekao je Jaganjac te nastavio:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Imali smo problema što se tiče igračkog kadra zbog određenih administrativnih problema i kartona. Nadam se da je to sve iza nas, te je sigurno da ćemo imati mnogo širi igrački kadar u nastavku prvenstva. Što se tiče mojih igara, ja se trudim da ispunim zamisli i zahtjeve stručnog štaba, te u svaku utakmicu ulazim sa maksimalnim angažmanom. Mišljenja sam da ekipa ima kapacitet za mnogo bolji plasman na tabeli, sigurno među pet ekipa, ali moramo to i pokazati. Gračanica kao grad i naši sjajni navijači zaslužuju da imaju jakog prvoligaša", završio je Jaganjac.

Fudbaleri Bratstva nakon 18 odigranih kola nalaze se na 11. mjestu tabele sa 22 osvojena boda.

Promo

Top Komentari

Metropoljac
Ja otrcane fraze da je Bratstvu mjesto među prvih tri četiri ekipe. Dosadili ste s tim kako Nikić tako sad i pojedini fudbaleri. Dokažite to rezultatima, niko Vam ne brani. Ne postiže se takvim izjavama ništa osim što idete na živce onima koji čitaju Vaše izjave.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi