Majkić iz Grčke u banjalučki Željezničar

Pojačanje za tim 1. lige RS

Majkić iz Grčke u banjalučki Željezničar

Sa pripremama za narednu sezonu danas će startati i prvoligaš iz RS-a Željezničar Sport Team.

U minuloj sezoni Željezničar je predstavljao jednu od najljepših priča u prvenstvu. Iako su igrali gotovo bez ikakvih novčanih naknada, Ćurguzovi izabranici na kraju su sezonu okončali na četvrtoj poziciji, a uspjeh će nastojati ponoviti i u narednoj takmičarskoj godini. 

Na Predgrađu će, doduše, biti velikih promjena glede igračkog kadra, a bit će također aktivna i 'rubrika dolasci'. Jedno od provjerenih imena koje će obući dres Željezničara je Danijel Majkić (31) koji je posljednji angažman imao u grčkom drugoligašu Plataniasu.

"Majkić će se pojaviti danas na prozivci, a osim njega doalzi nam i Bojan Sladojević koji je prethodno igrao za Slobodu iz Mrkonjić Grada, te Branko Rosić iz Omarske. Bit će još dolazaka, morat ćemo se pojačati kako bismo imali tim na prošlogodišnjem nivou", kaže Zoran Ćurguz za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ćurguz je također dodao kako je u planu odigravanje pet kontrolnih utakmica do starta sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti