Od Serie A do 1. lige RS: Milanović na kraju sezone napušta Željezničar

Moguć odlazak u Premijer ligu

Od Serie A do 1. lige RS: Milanović na kraju sezone napušta Željezničar

Krajem februara kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da će Milan Milanović, fudbaler koji u svom CV-u ima klubove poput Palerma, Lokomotiva i Crvene zvezde, zaigrati u - 1. ligi Republike Srpske.

Saigrače poput Elvira Rahimića, Emira Spahića, Nemanje Matića..., ovaj srbijanski fudbaler zamijenio je s onima iz banjalučkog Željezničara. Napraviti takvu promjenu nije nimalo lako, pogotovo ne u psihičkom smislu, no nakon jednoipogodišnje pauze Milanoviću su bili potrebni kontinuitet i trener koji će mu maksimalno vjerovati. To je na koncu bio Zoran Ćurguz.

"Nemam riječi da izrazim zahvalnost Ćurguzu. Taj čovjek je najzaslužniji što sam se vratio u život, što me je podsjetio šta znači biti fudbaler... Za mene on ima kapacitet za mnogo veće domete. Također, zahvale dugujem i kondicionom treneru Mihajlu Samardžiji", priča Milanović za SportSport.ba.

Ponude iz Premijer lige i inostranstva

Danas kada je 'onaj stari' šanse da i dalje igra u 1. ligi Republike Srpske su minimalne.

"Dogovor je takav da odradim sezonu do kraja i dok ona traje pristupam tome maksimalno ozbiljno. Naravno, neću kriti da već ima interesovanja iz ponajvećih klubova Premijer lige, kao i inostranstva, ali još je rano bilo šta da kažem. Znate kako je u fudbalu..."

Priznaje da mu ljetos mnogi nisu vjerovali kada su čuli gdje karijeru nastavlja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Čudili su se mnogi, pitali je li istina... Vidite, iza mene je bila duga pauza i bila mi je potrebna sredina u kojoj su 'oživjeti', ponovo igrati. Na kraju sam uvjeren da nisam pogriješio što sam krenuo ispočetka."

Kroz igračku karijeru Milanović je imao priliku 'čuvati' imena poput Del Piera, Cavanija, Di Vaija... Može se pohvaliti da je protiv velikog Juventusa igrao od prve minute, kao i da mu je u Pisi trener bio legendarni Gattuso, koji je ujedno i insistirao da ga vidi u svom tadašnjem timu.

Top Komentari

Vidara5
Svaka cast Milane samo napred uskoro te ocekujemo u Ligi prvaka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi