Majstor svog zanata: Prsti Mina Raiole već su na ogromnoj količini novca zahvaljujući Haalandu
Foto - EPA

Dobit će ogromnu naknadu

Majstor svog zanata: Prsti Mina Raiole već su na ogromnoj količini novca zahvaljujući Haalandu

M. Šljivak

Erling Haaland vjerovatno je trenutno i najtraženiji fudbaler u Evropi.

Napadač Salzburga u ozbiljnim je pregovorima sa nekoliko klubova, a ubrzo bismo trebali znati gdje će nastaviti karijeru.

Ipak, onaj ko angažuje 19-godišnjeg napadača morat će isplatiti i popriličnu sumu poznatom agentu Minu Raioli.

Engleski mediji tvrde da će holandski agent inkasirati čak 15 miliona eura od transfera, što je njegov dio kao čovjeka koji će posredovati transferu.

Raiola je i u prošlosti dobijao ogromne cifre od transfera. Samo mu je Paul Pogba 2016. godine donio gotovo 40 miliona eura, a s obzirom na to da je agent i Matthijsu de Ligtu, te mnogim drugim zvijezdama, njegov račun je proteklog ljeta poprilično napunjen.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ipak, bez itekako dobre naknade neće ostati ni tokom zime, pa je Raiola ponovo napravio nevjerovatan posao.

Haaland je na meti mnogobrojnih klubova, a za njegove usluge su zainsteresovani Manchester United, Juventus, RB Leipzig, ali i mnogi drugi.

Top Komentari

Rajvosa2019
A i stomacic je mashalla iz godine u godinu sve veci i veci , pravi tiki bojler
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije