Majstorija Ayozea Pereza riješila meč na King Poweru
Newcastle je tokom sezone često padao u formi. Ipak, na kraju problema u borbi za opstanak ne bi trebalo biti (Foto: EPA)

Newcastle savladao Leicester

Majstorija Ayozea Pereza riješila meč na King Poweru

Midhat Šljivak

Newcastle je u 34. kolu engleske Premier lige savladao kao gost na King Power stadionu ekipu Leicestera sa 0:1.

Tim Rafaela Beniteza je odigrao zaista odličan meč i na kraju je upisao tri boda sa kojima su dobili miran završetak ove sezone.

Jako dobar fudbal se igrao na King Poweru, ali nažalost je postignut samo jedan gol. Viđen je u 32. minuti kada je prekrasno glavom pogodio Ayoze Perez za 0:1.

Prilika je na obje strane itekako bilo. Međutim, prave završnice nije i tim sa St. James Parka je odnio tri boda.

Ovom pobjedom Svrake su došle do 38. boda u sezoni. Imaju čak 10 bodova više od Cardiffa koji je u zoni ispadanja, ali velški tim ima dvije utakmice manje.

Ipak, teško je vjerovati da će Newcastle imati ikakvih problema do kraja sezone jer su mnogi timovi dosta slabiji od njih, iako imaju nekoliko utakmica manje.

Sa druge strane Leicester je trenutno na sedmom mjestu sa 47 bodova. Teško je vjerovati da će na tom mjestu i ostati, posebno ako se vidi raspored do kraja sezone.

Ovo je bio i prvi poraz Lisica nakon četiri uzastopne pobjede i prekid jedne jako dobre pozitivne serije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 34. kolo:

Leicester - Newcastle 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi