Nekada igrao za Juventus i završio kao konobar, a onda je u restoranu upoznao vlasnika Leicestera

Nevjerovatna priča italijanskog igrača

Nekada igrao za Juventus i završio kao konobar, a onda je u restoranu upoznao vlasnika Leicestera

Endin Čaušević

Nevjerovatna priča stiže nam iz Engleske, a u centru pažnje nalazi se italijanski fudbaler Davide Lorenzo koji je trenutno pod ugovorom s Leicesterom i nastupa za rezervni tim ovog kluba.

Prije nekoliko mjeseci fudbalski svijet potresla je smrt vlasnika Leicestera, Vichaija Srivaddhanaprabhe, koji je poginuo u padu helikoptera pored stadiona Leicestera. Međutim, samo nekoliko sedmica prije toga on je totalno promijenio život jednog mladića.

Naime, radi se o 24-godišnjem Davideu Lorenzu koji je nekada igrao u omladinskim kategorijama Juventusa. Život mu je zaista ispisao nevjerovatnu priču koju će on pamtiti sve dok je živ.

Lorenzo nikada nije dobio šansu u prvom timu Juventusa, a nakon toga profesionalni fudbal igrao je na Malti, Belgiji i Norveškoj. Čak je bio na probama u Sjedinjenim Američkim Državama u New York Red Bullu i New Yort Cosmosu, ali nije uspio da dobije ugovor.

Nakon što mu je istekla turistička viza bio je primoran da se vrati u Evropu. Na kraju je zavšio u Francuskoj, tačnije Nici gdje se zaposlio kao konobar, te je odlučio da živi u tom gradu odakle je njegova djevojka.

Ipak, njegov život se promijenio jedne noći kada je u restoranu u kojem je radio upoznao Vichaija. On je došao u razgovor s vlasnikom Leicestera i pričao mu kako nikada nije imao sreće u fudbalu i da je odustao od svog sna.

U početku nije znao s kim priča, a onda mu je Vichai objasnio ko je. Vlasnik Leicestera mu je ponudio da igra na Tajlandu ili Belgiji u klubovima koje ima njegova sestra. Prvo je organizovao za njega probu, te angažovao trenere kako bi se Lorenzo vratio u formu.

On je na jednom od treninga oduševio i Vichaija koji je odlučio da mu ponudi ugovor u Leicesteru što italijanski igrač nije mogao da odbije. Potpisao je ugovor do kraja ove sezone i trenutno igra u rezervnom timu Leicestera.

Nekadašnji trener prvog tima Claude Puel je priznao prije nego što je dobio otkaz da postoji šansa da Lorenzo zaitra za Leicester u Premiershipu, ali da je evidentno da se prije toga mora vratiti u formu.

"To je nevjerovatna priča. Upoznao je Vichaija u restoranu i pričao o svojim snovima. On mu je dao ugovor u Leicesteru i još jednom pokazao da je bio sjajan čovjek. Vidjet ćemo šta ga čeka. Sada se mora vratiti u formu i možda će ići negdje na posudbu. Trenira s rezervnim timom i sve šanse su otvorene", rekao je Puel.

Lorenzo je u intervjuu za italijanski Tuttomercato izjavio da se njegov san konačno ostvario.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sretan sam što sam ispunio svoj san od kojeg sam čak i odustao. Naučio sam iz svih loših odluka koje sam imao i vrijeme je da pokažem da vrijedim. Puel mi je rekao da vrijedno radim i budem strpljiv. Ovo je zaista san jer sam trenirao sa sjajnim igračima. Samo prije mjesec danas sam i krv htio dati da igram barem u Seriji C.

Top Komentari

DamirT
Claude Puel nije trener Leicestera nego Brendan Rodgers..Informisite se malo prije nego sto nesto napisete
0 2
Fce
Ne seri koliko samo u bih momaka propadne a nema ga ko podrzati 100 puta bolji od ovog pedera
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi