Majstorija Benzeme nedovoljna Realu, Guardiola golom utišao Santiago Bernabeu
Benzema je postigao sjajan gol, ali on nije bio dovoljan Realu za pobjedu

Kiks izabranika Zinedinea Zidanea na svom terenu

Majstorija Benzeme nedovoljna Realu, Guardiola golom utišao Santiago Bernabeu

S. Pašalić, foto: EPA

Nogometaši Real Madrida su u 2. kolu LaLige na Santiago Bernabeu dočekali Valladolid i odigrali samo 1:1.

Ekipa Zinedinea Zidanea je nakon pobjede protiv Celte u 1. kolu od 3:1 željela stići do nova tri boda te je krenula sa napadima od prve minute.

Kraljevski klub je dominirao u prvom poluvremenu, ali je uspio stvoriri samo nekoliko poluprilika pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Nastavak nije donio nikakvu promjenu, Real je napadao, ali i dalje nije ozbiljnije ugrožavao gol gostiju.

Ipak, u 82. minuti Raphael Varane je poslao loptu prema Karimu Benzemi koji je iz okreta šutirao i sjajno pogodio za vodstvo Reala od 1:0. Bio je ovo 150. gol Francuza u dresu kluba iz Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekivalo se da će Real mirno privesti utakmicu kraju, a onda je Valladolid odigrao sjajnu akciju u 88. minuti, a Sergio Guardiola je postigao gol za 1:1.

Real je nakon toga pokušao stići do novog gola, ali je bilo premalo vremena i rezultat se nije promijenio pa su Madriđani osvojili samo bod.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi