Majstorija Pjanića na Juventusovoj proslavi i oproštaju Buffona

Meč u drugom planu zbog Buffona

Majstorija Pjanića na Juventusovoj proslavi i oproštaju Buffona

U okviru 38. kola Serie A, ujedno posljednjeg u ovoj sezoni, Juventus je na domaćem terenu savladao Veronu rezultatom 2:1.

No, rezultat i utakmica pali su u drugi plan zbog oproštaja Gianluigija Buffona, po mnogima najboljeg golmana svih vremena, koji je poslije 17 godina vjernosti danas po posljednji put nosio Juventusov dres. Pred samu utakmicu Buffon se suznih očiju emotivno pozdravio s klupskom navijačkom hordom na tribinama, a navijači, pomiješanih osjećanja, klicali su mu i aplaudirali na dugogodišnjoj lojalnosti.

Što se tiče samog susreta, Juventus je do prednosti došao tek u 49. minuti preko Ruganija, a samo tri minute kasnije prednost je udvostručio Miralem Pjanić. Svoj doprinos kompletnom spektaklu bh. fudbaler je dao tako što je izveo maestralno slobodan udarac u blizini šesnaesterca.

Do kraja utakmice Verona je uspjela smanjiti prednost, a gol za, ispostavit će se, konačnih 2:1 na Olimpicu postigao je Cerci.

Juventus je danas ujedno proslavio i novi Scudetto, sedmi u nizu i četvrti pod palicom trenera Massimiliana Allegrija.

Serie A, 38. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus - Hellas Verona 2:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi