Majstorije Salihovića dovoljne za trijumf Guizhou Rehnea

Sjajna partija bh. fudbalera

Majstorije Salihovića dovoljne za trijumf Guizhou Rehnea

Guizhou Rehne, za koji nastupaju bh. fudbaleri Sejad Salihović i Zvjezdan Misimović, ostvario je pobjedu u okviru 23. kolu kineskog prvenstva.

Domaći su u današnjem susretu potpuno nadigrali Henan Construction i na kraju slavili rezultatom 2:0, a prvi pogodak na utakmici viđen je u 14. minuti susreta. 

Iako je gol pripisan Feng Renliangu, sudeći po videozapisu lopta koju je uputio Sejad Salihović nije nikoga zakačila i gol je trebao biti pripisan veznom igraču bh. reprezentacije.

Slična situacija desila se i u 51. minuti. Salihović je skoro sa aut linije sjajno zavrnuo loptu u kazneni prostor, a ona je prevarila protivničkog golmana i završila u mrežu. I ovaj gol je pripisan Feng Renliangu. 

Guizhou Renhe nakon današnjeg trijumfa nalazi se na desetoj poziciji u kineskom prvenstvu sa 25 osvojena boda. 

Super League, 23. kolo:

Guizhou Rehne - Henan Construction 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.