Majstorski gol Mišića riješio meč GOŠK-a i Borca

Liga za ostanak, 9. kolo

Majstorski gol Mišića riješio meč GOŠK-a i Borca

M. Šljivak

GOŠK je u 9. kolu Lige za ostanak u Gabeli ugstio banjalučki Borac i na kraju je nastavio seriju dobrih rezultata pobjedom od 1:0.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo naročito lijep fudbal, ali smo ipak vidjeli jedan pogodak.

Do njega je došao domaći tim. Igrala se 12. minuta kada je Marko Mišić prekrasno pogodio sa vrha kaznenog prostora za prednost od 1:0.

Ostatak prvog dijela protekao je u nešto oštrijoj igri sa obje strane. Pokazana su tri žuta kartona, a zbog povrede je meč sredinom prvog dijela napustio igrač Borca Armin Mahović.

Do kraja prvog dijela uzbuđenja nije bilo i na odmor se odlazi vodstvom domaćih od 1:0.

Nastavak također nije ponudio mnogo. Imala su doduše oba tima svoje periode igre i poneki pokušaj prema golu, ali izrazite šanse su viđene tek u posljednjih deset minuta. Prvo je Savatović skinuo zicer Mulahusejnoviću, a zatim je u nadoknadi Borac preko Kunića promašio veliku šansu da dođe do boda.

Ostalo je do kraja 1:0 za GOŠK i ovaj tim će u posljednjem kolu imati šansu da dođe do sedme pozicije koju trenutno drži Mladost.


Liga za ostanak, 9. kolo:

GOŠK - Borac 1:0 (Mišić 12')

GOŠK: Kozić, Rodin, Hasanhodžić, Ereiz, Mišić, Đajić, Raguž, Ramić, Mulahusejnović, Hasanović, So.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BORAC: Savatović, Puzigaća, Karić, Kunić, Radulović, Mahović, Majkić, Burazor, Janičić, Ilić, Zekanović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi