Mak Varešanović se vratio u BiH i potpisao za Slobodu
Foto: FK Sloboda

Stigao iz Kopera

Mak Varešanović se vratio u BiH i potpisao za Slobodu · Zvanično

E. Čaušević

FK Sloboda priprema se za drugi dio sezone, a klub iz Tuzle predstavio je danas novo pojačanje. Riječ je o Maku Varešanoviću koji je na Tušanj stigao kao slobodan igrač.

Varešanović je ponikao u Sarajevu, a bordo klub napustio je još kao omladinac kada je potpisao za gradskog rivala Olimpik.

Iz Olimpika je otišao u Udinese gdje je igrao za juniorsku ekipu italijanskog kluba, a nakon toga je nastupao dvije godine za niželigaša Casertanu.

Prethodnu godinu ipo Varešanović je proveo u Sloveniji u dresu Kopera, ali prije nekoliko dana postao je slobodan igrač i odlučio je da se vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Varešenović je imao nekoliko ponuda na stolu, ali ovaj 24-godišnji veznjak na kraju je odlučio da potpiše za tuzlansku Slobodu gdje je danas zvanično predstavljen kao novo pojačanje.

Iz tuzlanskog kluba potvrdili su da je Varešanović potpisao ugovor do kraja ove sezone i sigurno da se od njega na Tušnju mnogo očekuje.

"Jako mi je drago što sam došao u Slobodu, to je jako veliki klub u BiH sa velikom tradicijom i odličnim navijačima", rekao je Varešanović nakon potpisa ugovora i dodao.

"Zahvalio bih se upravi i treneru na ukazanom povjerenju i nadam se da ću ispuniti svoja očekivanja kao igrača, a tako i očekivanja kluba. Volio bih da ispunimo naše ambicije i da se svi zajedno na kraju radujemo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da će najinteresantnije u nastavku sezone pratiti okršaj Slobode i Sarajeva jer će Mak igrati protiv brata Dala, ali i oca Mirze koji je trener kluba s Koševa.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
svi varešanovići = veliko ništa.
6 9
K79
ako nista drugo nije neki 32 godišnji talent iz srbije ili croatie:D
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi