Premijer dao obećanje: Makedonce čeka velika premija ako odu u Katar

U utorak meč odluke

Premijer dao obećanje: Makedonce čeka velika premija ako odu u Katar

Eldar Ganibegović

Sjeverna Makedonija priredila je senzaciju nad senzacijama.

U polufinalu baraža su izbacili Italiju prije tri noći pogotkom Aleksandra Trajkovskog u 92. minuti i na taj način prvake Evrope drugi put u nizu ostavili bez učešća na Mundijalu.

Finale baraža očekuje ih protiv Portugala "na kraju Evrope" u utorak na Dragao stadionu, na kojem je Portugal s 3:1 pobijedio i izbacio Tursku.

Osim plasmana na drugo veliko takmičenje u nizu, odnosno prvo Svjetsko prvenstvo u historiji, dodatni motiv za reprezentativce Sjeverne Makedonije bit će i premija koja im je obećana.

Naime, premijer ove zemlje Dimitar Kovačenski obećao je svojim pulenima premiju od pola miliona eura. 

Podsjetimo, Sjeverna Makedonija je prošlog ljeta debitovala i na Evropskom prvenstvu koje im je bilo prvo veliko takmičenje u historiji, a u kvalifikacionoj grupi za Katar završili su drugi u grupi iza Njemačke.

Oglasi

Podsjetimo, utakmica između Portugala i Sjeverne Makedonije igra se u utorak s početkom u 20:45 sati. 

"Ako pobijedimo Portugal, zovnite nam Brazil"

Golman Sjeverne Makedonije Stole Dimitrievski u šaljivom tonu je prozvao Brazil pred ovu historijsku utakmicu:

"Ostvarili smo još jednu nevjerovatnu, historijsku pobjedu. Poslije onog trijumfa nad Njemačkom u kvalifikacijama, sada je pao i evropski šampion Italija. Ako pobijedimo i Portugal, neka dođe Brazil i neka nam uruči titulu svjetskog šampiona".

Inače, Brazil je s pet titula prvaka svijeta najuspješnija reprezentacija u historiji, a slijedi ga upravo Italija koja ima četiri, a isto toliko ima i Njemačka (tri puta kao Zapadna Njemačka).

"Neka se narod raduje. Mi moramo da nastavimo s pripremom. Znamo da je Portugal veliki favorit, ali znam i da ćemo ponovo biti spremni i da ćemo dati posljednji atom snage da dođemo do još jednog velikog uspjeha", poručio je Dimitrievski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi