Golman Makedonije prozvao najbolju reprezentaciju u historiji: "Ako pobijedimo Portugal..."

Stole Dimitrievski

Golman Makedonije prozvao najbolju reprezentaciju u historiji: "Ako pobijedimo Portugal..."

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Sjeverne Makedonije napravila je senzaciju u polufinalu baraža za Svjetsko prvenstvo izbacivši Italiju.

Evropski prvak dočekao je balkansku reprezentaciju u Palermu, bio dominantan cijelu utakmicu, imao čak 32 pokušaja prema protivničkom golu (od čega su tačno pola izblokirali superborbeni Makedonci), da bi kazna stigla u 92. minuti u vidu gola Aleksandra Trajkovskog.

Za dva dana Sjeverna Makedonija kreće po novo iznenađenje i senzaciju, a protivnik u finalu baraža bit će Portugal, reprezentacija od koje je Italija preuzela naslov prvaka Evrope.

Golman Sjeverne Makedonije Stole Dimitrievski u šaljivom tonu je prozvao Brazil pred ovu utakmicu:

"Ostvarili smo još jednu nevjerovatnu, historijsku pobjedu. Poslije onog trijumfa nad Njemačkom u kvalifikacijama, sada je pao i evropski šampion Italija. Ako pobijedimo i Portugal, neka dođe Brazil i neka nam uruči titulu svjetskog šampiona".

Inače, Brazil je s pet titula prvaka svijeta najuspješnija reprezentacija u historiji, a slijedi ga upravo Italija koja ima četiri, a isto toliko ima i Njemačka (tri puta kao Zapadna Njemačka).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Neka se narod raduje. Mi moramo da nastavimo s pripremom. Znamo da je Portugal veliki favorit, ali znam i da ćemo ponovo biti spremni i da ćemo dati posljednji atom snage da dođemo do još jednog velikog uspjeha", poručio je Dimitrievski.

Podsjetimo, utakmica između Portugala i Sjeverne Makedonije igra se u utorak s početkom u 20:45 sati. 

Top Komentari

Kiss
Amo uspijete Portugal savladati onda samo je nebo granica,čisto sumnjam ali neka je sa srećom Makedoncima
1 0
Fudbal
Njemačka ima iz 2014
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi