Makedonci šalju 'ratničke' poruke pred okršaj s Portugalom, prozvali su najboljeg

Ne boje se Ronalda

Makedonci šalju 'ratničke' poruke pred okršaj s Portugalom, prozvali su najboljeg

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije priredila je veliku senzaciju u četvrtak navečer i izbacila Italiju u baražu za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Golom Trajkowskog u nadoknadi su Makedonci u Palermu srušili velikog favorita, no za odlazak u Katar predstoji im još jedan sličan zadatak - moraju dobiti Portugalce predvođene Cristianom Ronaldom.

Makedonski reprezentativac Stefan Ashkovski, koji igra za rumunski Sepsi, dao je jednu "ratničku" i ohabrujuću izjavu pred okršaj s Portugalom koji je na programu za četiri dana, odnosno u utorak.

"Portugal je jaka reprezentacija, ali i mi imamo svoje kvalitete. Mislim da će biti otvorena utakmica, nećemo se mi tek tako predati. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati, ali ne bojimo se nikoga, pa ni Cristiana Ronalda, ni bilo koje druge zvijezde iz Portugala. Mi smo porodica, ujedinjeni, mislim da je to naša najveća snaga", rkao ej Ashovski.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Želimo se sada dobro oporaviti, jer smo imali naporan meč, pa onda idemo da damo sve od sebe i ne mislimo da nemamo šansi. Učinićemo sve da se plasiramo na Mundijal", dodao je.

Pobjeda Makedonaca u Palermu smatra se drugom najvećom senzacijom u povijesti kvalifikacija, nakon pobjede Luksemburga u gostima kod Švicarske. No, po mnogima je ovo vjerovatno i najveća senzacija u zadnjih desetak godina.

Top Komentari

Gladbach77
Joj i juce ste prosli jednom u 100 godina 20 kornera italije,,6,7 100% prilika,,makedonci 1 sut go ,,kao i uobicajno u fudbalu kad nezabijes svoje sanse,,sad se uzdigli kao da su vele sila,,,,opet svaka cast na prolazu,,ali rondzo ce im usuti 2 komada ,,nece se vise sinocna noc ponoviti dva puta
1 5
karlhajncbrazzzo
Realno petarda im ne gine.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi