Makelele: N'Golo Kante još nije na mom nivou
Foto: EPA

Legendarni veznjak Chelseaja o svom nasljedniku

Makelele: N'Golo Kante još nije na mom nivou

Legendarni veznjak Chelseaja Claude Makelele još uvijek nije spreman proglasiti N'Goloa Kanta svojim nasljednikom u veznom redu Plavaca. Makelele je istakao kako je oduševljen svojim sunarodnjakom Kanteom, ali i da on mora još dosta napredovati kako bi dostigao njegov nivo.

Kante je imao sjajnu prvu sezonu u dresu Chelsea sa kojim je došao i do titule prvaka Engleske. A Francuz je samo godinu dana ranije do istog trofeja došao i u dresu Leicestera.

"Kante je poseban i u ovom momentu on je jedan od najboljih veznih igrača", izjavio je Makalele, te dodao:

"Ali stvar je u tome što sam ja igrao 25 godina na najvišem nivou i ovakve usporedbe su loše."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ove sezone nije igrao Ligu prvaka. Tek treba da igra jednu utakmicu svaka četiri dana...Biće utakmica i sa reprezentacijom. Igraće se puno susreta. On mora steći to iskustvo", nastavio je legendarni Makelele, te dodao:

"Kada bude igrao na tom nivou, neće moći trčati svih 90 minuta. Morat će osluškivati ritam, način na koji će igrati. To će biti ključno za njega. Nadam se da će tako i biti. Nadam se da će napraviti bolju karijeru od moje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi