Maksimalno koriste nova pravila: Igrači Benfice na originalan način izveli gol-aut

U susretu s Milanom

Maksimalno koriste nova pravila: Igrači Benfice na originalan način izveli gol-aut

A. Čaušević

Početkom juna na snagu je stupilo nekoliko novih pravila koje bi fudbalsku igru trebala učiniti dodatno zanimljivijom.

Od ove sezone fudbaler kojem golman prilikom izvođenja gol-auta dodaje loptu može stajati u kaznenom prostoru što znači da protivnici mogu napraviti još veći pritisak, a tim u čijem je posjedu lopta može brže i lakše započeti akciju.

U prijateljskom meču Milana i Benfice igrači portugalskog tima su zahvaljujući novom pravilu na originalan način započeli napad.

Naime, golman Vlachodimos je podigao loptu, defanzivac mu je odigrao glavom, a Grk je uhvatio loptu i brže bolje je rukom bacio do saigrača na lijevom strani terena te su se tako bez većih problema riješili pritiska igrača Milana.

Benfica iz ovog napada nije toliko profitirala jer je ubrzo uslijedio pogrešan pas, međutim ukoliko uspješno uigraju ovu kombinaciju definitivno bi im mogla koristiti u predstojećoj sezoni...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi