Saopštenje Benfice razljutilo Staru damu, dogovoreni posao propada?

Porto želi iskoristiti situaciju...

Saopštenje Benfice razljutilo Staru damu, dogovoreni posao propada?

Još početkom sedmice su se pojavile špekulacije da je Juventus prodao svog golmana Mattiju Perina Benfici.

Međutim, jučer su italijanski mediji saopštili da se konačno sklapanje posla odgađa, a stiglo je i zvanično saopštenje Benfice.

Naime, Mattia Perin nije prošao ljekarske preglede, a problem je bilo njegovo rame.

Perin je jučer otputovao u Portugal kako bi realizovao svoj transfer u Benficu vrijedan 15 miliona eura, ali su tokom pregleda "locirani" problemi sa njegovim ramenom.

Benfica je u zvaničnom saopštenju poručila da se posao ne otkazuje, ali da se Perinov transfer odgađa za četiri mjeseca - što je vremenski period koji bi trebao biti dovoljan da se 26-godišnji čuvar mreže oporavi od povrede ramena.

Perin bi tako trebao ostati u Torinu dok se ne oporavi, a njegov transfer bi mogao biti realizovan u decembru ili januaru.

Navodno je, nakon što su otkriveni problemi sa Perinovim ramenom, Benfica odlučila da on dođe na posudbu, te da se u dogovor između dva kluba ugradi obaveza otkupa nakon što čuver mreže Juventusa upiše određeni broj nastupa za "Orlove".

Međutim, Sky Sport tvrdi da je Benficino saopštenje stiglo bez upozorenja za Staru damu, što je čelnike Juventusa itekako razljutilo.

Dovelo je to do dodatnih tenzija između dva kluba i Sky Sport vjeruje da bi Perinov transfer mogao potpuno propasti.

Navodno Porto želi iskoristiti novonastalu situaciju i, ako je moguće, "ukrasti" Perina. Tako se špekuliše da su čelnici Porta već kontaktirali rukovodstvo Stare dame kako bi se raspitali o Perinovom statusu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Šta će na kraju biti sa Mattijom Perinom ostaje da se vidi.

Inače Perin ima dugu historiju problema sa povredama. Ovaj italijanski čuvar mreže je već dva puta oporisao rame, dok je imao velikih problema i sa povredama križnih ligamenata oba koljena.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi