Milan napadao, ali je Benfica na kraju sretno stigla do pobjede
Taarabt je bio strijelac jedinog gola na utakmici

Rossoneri su propustili veliki broj sjajnih prilika u ovom meču

Milan napadao, ali je Benfica na kraju sretno stigla do pobjede

S. Pašalić

Benfica je u okviru Internacionalnog kupa prvaka odigrala utakmicu protiv Milana i slavila sa 1:0.

Prvak Portugala je nešto bolje otvorio meč i imao dobre prilike u 6. i 9. minuti da postigne gol, ali su Silva i Taarabt bili neprecizni.

Milan je zatim zaigrao puno bolje i u 17. i 18. minuti također imao dvije sjajne šanse, ali Calhanoglu i Castillejo ovaj put nisu uspjeli postići gol.

Nakon toga su Rossoneri imali još nekoliko izglednih prilika da postignu gol, ali svaki put su igrači tima iz Milana bili neprecizni pa se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku je prvi zaprijetio Haris Seferović u 47. minuti, ali je Reina sjajno reagovao.

Ipak, u 70. minuti Adel Taarabt je nakon jednog kornera pucao po golu Milana, lopta je zakačila nekoga od igrača italijanskog kluba i završila u mreži.

Rossoneri su nakon toga pokušali stići do izjednačenja, a nabolje prilike su imali Lucas Biglia i Krzystof Piatek u 84. i 85. minuti, ali lopta jednostavno nije htjela u gol pa je na kraju ostalo 1:0 za Benficu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi