Maksimir rasprodan, karte na crnom tržištu dostižu ogromnu cijenu
U Zagrebu se očekuje pravi spektakl. Svi žele prisustvovati ovoj velikoj utakmici zagrebačkog kluba (Foto: EPA)

Svi žele gledati Dinamo

Maksimir rasprodan, karte na crnom tržištu dostižu ogromnu cijenu

M. Šljivak

Dinamo će Benficu 7. marta na Maksimiru dočekati pred punim tribinama.

Već prvog dana za veliki dvoboj osmine finala Evropske lige, sve karte (20.000) osim sjevera su rasprodane, a preprodavači već zarađuju ogromne cifre prodavajući karte na crno.

One dostižu zaista ogromnu cijenu. Prodaju se i do 100 posto skluplje od predviđene cijene, koje su bile sasvim pristojne.

Najskuplje karte su naravno bile za donju zapadnu tribinu. One su iznosile 250kuna (oko 70KM), Zapad gore i Istok su koštali po 200 kuna (oko 50KM), dok su najeftinije ulaznice za svjerenu tribinu 120 kuna (30KM).

Interes za sjever je znatno manji jer su tamo oni najvatreniji navijači Dinama. Ipak, očekuje se da i ove tribine budu ispunjene, baš kao što je to slučaj i sa ostalim.

Karata za ostale tribine više nema. Jedino se dakle mogu nabaviti kod tapkaroša, koji su cijenu "nabili" do maksimuma i ne treba da čudi ako vrijedni komadić papira do četvrtka postane još i skuplji.

Zagreb je na nogama. Apsolutno svi žele vidjeti još jednu veliku utakmicu Modrih, a i protivnik je veoma atraktivan u svijetu fudbala.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dinamo je već napravio mnogo u ovoj sezoni. Niko nije očekivao da će dogurati ovako daleko i sada mogu opušteno igrati protiv portugalskog velikana.

Utakmica Dinamo - Benfica igra se 7. marta od 18:55 sati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi