Maksimović: Cilj nam je borba za vrh tabele

Mladi vezista Radnika za SportSport.ba

Maksimović: Cilj nam je borba za vrh tabele

D. Vejo

Za predstojeći dio sezone, svoje pripreme počela je i četvrtoplasirana ekipa Premijer lige BiH, Radnik iz Bijeljine, čiji je glavni cilj borba za vrh tabele. 

O ambicijama kluba kao i ličnim, govori kreator igre Bijeljinaca, Maksimović Dejan.

„Pripreme smo počeli četrnaestog januara, naporno radimo i imamo dva treninga na dan. Treniraćemo na svom terenu sve do trideset prvog ovog mjeseca, kada krećemo na pripreme u Budvu gdje ćemo ostati dvanaest dana. Primarni cilj je jasan, a to je vrh tabele, pa ako se otvori šansa da se uključimo u borbu za evropu bilo bi dobro“, rekao je za naš portal Maksimović.

Zadatak je jasan, a da bi se izdržao tempo koji liga nalaže, potrebna je dobra fizička i psihička sprema.

„Atmosfera u klubu je odlična. Svi smo kao jedna velika porodica, što pokazuju i rezultati na terenu. Forma tima je dobra, postepeno ovim pripremama dižemo je na viši nivo. Svojim dosadašnjim igrama sam zadovoljan, postigao sam šest pogodaka od kojih četiri u Kupu i dva u prvenstvu, posebno mi je drag onaj Željezničaru na Grbavici u 94. minuti meča, ali može i bolje. Vrijedno radim, kako bih drugu dionicu prvenstva odigrao što kvalitetnije i zabilježio nove golove i asistencije“, kazao je mladi vezista.

Željom, trudom i napornim radom, bivši reprezentativac nada se ponovnom pozivu za mladu selekciju bh reprezentacije.

„Nadam se da ću svojim partijama u drugom dijelu prvenstva, zaslužiti poziv selektora mlade reprezentacije BiH, Darka Nestorovića“, dodaje on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bodovna razlika između četvrtoplasiranog Radnika i prvoplasirane Slobode je svega pet bodova, što obećava uzbudljiv i neizvjestan nastavak sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi