Maksimović: Nadam se da će i nas malo sreća pogledati
Fudbaleri Zvijezde iz Gradačca nisu na najbolji način otvorili drugi dio sezone u Prvoj ligi FBiH

Fudbaler Zvijezde iz Gradačca za SportSport.ba

Maksimović: Nadam se da će i nas malo sreća pogledati

E. Dindić

Saša Maksimović nije se puno naigrao u redovima Slobode u prvom dijelu sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Kako bi dobio priliku za igru, odlučio je da ode na posudbu u Zvijezdu iz Gradačca, što se ispostavilo kao pun pogodak. Odmah je pokazao sav raskoš svog talenta te postao jedna od perjanica tima iz Gradačca. 

U razgovoru za SportSport.ba Maksimović je otkrio razloge odličnih partija koje pruža u Zvijezdi, govorio o slabom startu u drugom dijelu sezone, a na kraju je i otkrio svog favorita za osvajanje titule prvaka u Prvoj ligi FBiH.

"Kada ne igraš i sjediš na klupi imaš dosta problema sa samopouzdanjem. Tako sam ja u prvom dijelu sezone u Slobodi dobijao malo prilike za igru što je znatno uticalo na mene. Kada sam došao u Zvijezdu, jedino čemu sam se nadao je da ću dobiti što više minuta na terenu. Prve utakmice bile su dosta teške, ali kasnije sve je to bilo mnogo lakše, pa sam na kraju i dostigao formu, te pokazao sve što znam na terenu", rekao je Maksimović za SportSport.ba, pa nastavio:

"Nismo otvorili dobro drugi dio sezone, imamo dosta novih fudbalera koji trebaju da se međusobno upoznaju i uigraju. Mlada smo ekipa željna dokazivanja, imamo par iskusnijih fudbalera koji nam pomažu svakodnevnim savjetima da budemo što bolji. Treba istaći da nismo bili ni miljenici sreće u prethodnim utakmicama, gdje smo nesretno primali golove i ostajali bez zasluženih bodova. Nadam se da će i nas malo sreće pogledati u nastavku sezone".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Što se tiče plasmana u Premijer ligu BiH, biće velika borba između Veleža i Olimpika. Odlučivaće nijanse, ali mislim da je tim iz Mostara trenutno kvalitetniji i da ima sve što je potrebno da igraju u najvećem rangu bh. fudbala.", završio je Maksimović.

Podsjetimo, fudbaleri Zvijezde nakon 20 odigranih kola u Prvoj ligi FBiH nalaze se na petom mjestu prvenstvene tabele sa 31 osvojenim bodom.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
Maksimovicu, sad cete Koda gledam protiv Veleza, ali se nadamo I Abd da mi nosimo 3 boda iz gradacza uprkos, sto su vam vec platili iz olipicke I uprkos sudijama I Savezu Forza Velezzzz M.U.S.V.D.G
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi