Malagi u posljednjim sekundama pripao andaluzijski derbi

Malaga - Betis

Malagi u posljednjim sekundama pripao andaluzijski derbi

Edmir Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Malaga i Betis u nedjelju navečer u sklopu 12. kola španske Primere. 

Malaga i Betis nalaze se u donjem dijelu tabele. U njihovim rosterima ima dosta vrhunskih igrača, no razočarali su ove sezone.

Do večerašnje utakmice Malaga i Betis slavili su po dva puta, pa su andaluzijske momčadi tražile treću pobjedu. Na kraju su se, ipak, gosti uzalud nadali.

Santa Cruz je u 13. minuti na asistenciju Eliseua doveo Malagu u vodstvo, ali je Verdu 20 minuta kasnije izjednačio na 1:1 sjajnim slobodnim udarcem.

Asistent prvog gola, Eliseu, donosi novo slavlje domaćinu u 61. minuti, no samo dvije minute kasnije Figueras postiže pogodak za 2:2, što je bio aktivan rezultat do 93. minute, kada je nakon gužve u šesnaestercu gostiju Garcia loptu zakucao u mrežu za tri boda domaćih.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 12. kolo:

Malaga - Betis 3:2 (Santa Curz 13, Eliseu 61, Garcia 93/ Verdu 33, Figueras 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.