Malagina kriza se nastavlja, Espanyol nosi sva tri boda

Novi poraz nekada respektabilnog španskog kluba

Malagina kriza se nastavlja, Espanyol nosi sva tri boda

Ne tako davno, Malaga je igrala četvrtfinale Lige prvaka i važila je za jedan od respektabilnijih španskih klubova. Međutim, vremena su se brzo promijenila i ovaj klub se sada grčevito bori za opstanak.

U večerašnjoj utakmici 18. kola La Lige, Malaga je na svom terenu poražena od Espanyola rezultatom 1:0 i to joj je bio treći uzastopni, a ukupno već 13. poraz u ovoj sezoni.

Jedini gol na utakmici viđen je već u 6. minuti, kada je Darder na asistenciju Garcije pogodio za vodstvo i pobjedu Espanyola rezultatom 1:0.

Malaga se nalazi na pretposljednjem, 19. mjestu La Lige sa svega 11 bodova koliko ima i posljednjeplasirani Las Palmas. Espanyol se ovim trijumfom prilično odaljio od opasne zone i sada je 14. na tabeli sa 23 boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi