Maldini: Da budem trener? Vidio sam šta to znači...

Otac mu je svojevremeno vodio Milan

Maldini: Da budem trener? Vidio sam šta to znači...

Legendarni fudbaler Milana Paolo Maldini otkrio je zašto se nije odlučio za trenerski posao.

I dok su mnogi njegovi saigrači direktno iz kopački uskočili u trenersko odijelo, taj posao Maldiniju nije privlačan ni u 51. godini jer je na očevom primjeru vidio koliko je stresan.

"Nikad nisam želio biti trener. Vidio sam koliko je to naporno na primjeru svog oca koji je vodio Milan i italijansku reprezentaciju, ali i kod svojih bivših saigrača koji su osijedili kada su postali treneri", izjavio je Maldini i dodao:

"Na kraju karijere nisam želio da se spakujem, vratim u igru i idem ispočetka", riječi su Maldinija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svejedno, po završetku karijere Maldini je ostao u fudbalu. Prvo je preuzeo ulogu strateškog razvoja Milana, da bi potom prošlog ljeta promaknut u tehničkog direktora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi