Ostaje ili ide? Maldini postavio uslove Milanu

Javlja Gazzetta

Ostaje ili ide? Maldini postavio uslove Milanu

Paolo Maldini želi ostati u Milanu, ali ne pod bilo kakvim uslovima.

Nekada sjajni defanzivac je posao na San Siru dobio u augustu 2018. godine. Najprije je preuzeo ulogu direktora strateškog razvoja, da bi potom promaknut u tehničkog direktora, radeći zajedno sa Zvonimirom Bobanom.

Kako je Hrvat zbog kontroverznog intervjua dobio otkaz, mediji u Italiji bili su uvjereni da bi njegov put mogao slijediti i Maldini koji je osjećao da sve više gubi moć i utjecaj u redovima posrnulog velikana.

Maldiniju je teško palo što je Ivan Gazidis bez njegova i Bobanova znanja kontaktirao Ralfa Rangnicka, koji bu u klubu imao potpunu kontrolu nad svim, a Gazzetta dello Sport tvrdi da je u međuvremenu bivši reprezentativac Italije postavio ultimatum.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kako se navodi, Maldini je jasno poručio rukovodstvu kluba da je spreman ostati na San Siru samo pod određenim uslovima, a to je da ima garancije da će imati ulogu kako transferima, tako i prilikom odlučivanja o treneru.

Kako će na kraju odlučiti u Milanu, ostaje da se vidi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi