Maldini zasukao rukave, sredio prvo pojačanje Rossonerima

Sensi sve bliže Milanu

Maldini zasukao rukave, sredio prvo pojačanje Rossonerima

E. Škorić

Stefano Sensi sve je bliže prelasku iz Sassuola u Milan.

Rossoneri će, kako se i pretpostavilo, doživjeti velike promjene u svim strukturama. Promijenjeni su direktori, stiže uskoro i novi trener, a bit će i promjena u igrčakom kadru.

Među prvim pojačanjima bi mogao da bude Sensi, pošto je njegov agent kazao da je imao jako dobar sastanak s Paolom Maldinijem, direktorom Rossonera.

Prema Gazzetta dello Sportu, Milan sprema petogodišnji ugovor Sensiju vrijedan 1.8 miliona eura po sezoni uz dodatne bonuse.

Rossoneri su Sassuolu za igrača ponudili 15 miliona eura, a Maldini je samo nastavio ono što je Leonardo započeo još prije mjesec dana, dok je još bio uposlenik kluba.

I Milan i Sensi, ali i Sassuolo su za ovaj transfer i teško da će se nešto promijeniti, pa će veznjak uskoro obući crveno-crni dres.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvadesettrogodišnji centralni vezni je u 28 mečeva u Seriji A prošle sezone postigao dva gola uz četiri asistencije.

Osim njega, Milan navodno pregovara i oko dovođenja Gianluce Mancinija, stopera Atalante koji je imao odličnu sezonu u Bergamu, te je u 30 mečeva postigao pet golova, a sa klubom je izborio Ligu prvaka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi