Milan za pet godina izgubio 413 miliona eura

Može li se posrnuli velikan vratiti na staze stare slave?

Milan za pet godina izgubio 413 miliona eura

Italijanski Corriere dello Sport je analizirao finansijsku situaciju Milana i "upozorio" da će Rossoneri na kraju ovog mjeseca doći do ravno 100 miliona eura gubitka - samo za proteklu godinu.

Rossoneri i dalje čekaju presudu nakon što su uložili žalbu na kazne koje su im od strane UEFA-e izrečene zbog kršenja finansijskog fair playja, ali čak i da ista bude pozitivna za Milan, tu neće biti kraj muka za klub sa San Sira.

Naime, UEFA sprema novi slučaj zbog dodatnih kršenja pravila od strane Milana, pa je jasno da je na San Siru situacija trenutno izuzetno nestabilna.

Milan je trenutno pod trećom vlasničkom strukturom u posljednje tri godine. Nakon Silvija Berslusconija prvi čovjek kluba je postao kineski biznismen Yonghong Li, da bi nakon njegovih finansijskih problema upravljanje Rossonerima preuzeo Elliot Management fond.

Činjenica da Milan ponovo nije uspio izboriti učešće u Ligi prvaka stavila je dodatni pritisak na finansije kluba, pa zbog toga Rossoneri "hitaju" ka minusu od 100 miliona eura za prošlu godinu.

Da stvar bude gora za Milan, finansijski gubici kluba su iz godine u godinu (u proteklih pet godina) sve veći i veći. Tako je finansijski gubitak Milana izračunat 2014. godine iznosio 91 milion eura, dok je on za sezonu 2017-2018 narastao na 126 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Corriere dello Sport je izračunao da je Milan tokom proteklih pet godina izgubio 413 miliona eura, a kada se na ovu cifru doda i gubitak za sezonu na isteku postane jasno u kolikim je problemima posrnuli italijanski velikan.

Zbog finansijskih problema i problema sa FFP-om Milan je ovog ljeta prisiljen drastično "srezati" svoj budžet za pojačanja, te se klub želi orijentisati na prodaju igrača i stvaranje profita tim putem.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

armin_armic
I hoce da se porede s Juventusom,sa ovakvim poslovanjem nije ni cudo sto tonu dublje.A kad Juve osvaja onda je kupljeno.Pogledajte politiku kluba zadnjih 10 godina,ovo nije preko noci doslo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi