Marinović: Navikli smo se na pritisak

Zrinjski gostuje u Lukavici

Marinović: Navikli smo se na pritisak

Danas je u prostorijama Zrinjskog održana press konferencija uoči utakmice 23.kola Premijer lige BiH protiv Slavije. Prisutnim novinarima su se obratili trener Vinko Marinović i napadač Jasmin Mešanović.

 Trener Marinović očekuje tešku utakmicu na teškom terenu.

„Nakon pauze, prvenstvo se nastavlja, idemo Slaviji koja se bori za opstanak. Očekuje nas veoma teška utakmica. Slavija u svojim redovima ima nekoliko dobrih i iskusnih igrača. Bodovi su neophodni i oni koji dođu do bodova će biti u dobroj poziciji. Mi idemo na pobjedu i nadamo se da ćemo u tome i uspjeti."

Trener Marinović je svjestan da će i teren biti protivnik, a tu je i pritisak koji nosi borba za titulu.

"Dodatni problem će nam biti i teren, pa morat ćemo se prilagoditi uslovima. Svaka utakmicu u Zrinjskom je pod pritiskom, i mislim da smo se već svi navikli na to. Nijedna utakmica nije lagana i samo onaj koji bude na maksimumu odnosi bodove".

U kadar se vraća golman Karačić, dok je Todorović pod upitnikom. Na pitanje kako će se odraziti na utakmicu dolazak Đurevskog na klupu Slavije, Marinović kaže:

„Sigurno da promjena trenera donosi psihološki momenta na igrače. Nama će biti nepoznanica, ali vidjet ćemo kako će se to odraziti na terenu".

Nije krio zadovoljstvo zbog čak sedam igrača Zrinjskog na popisu za reprezentaciju:

„Drago mi je što je sedam igrača na pozvano na reprezentativno okupljanje. To je  potvrda kvalitete ove ekipe, i samih igrača.  Nadam se da će se uspjeti nametnuti selektoru“.

Marinović je svjestan da je olakšavujća okolnost što nemaju obaveza u Kupu, ali da ih čeka težak raspored, te da treba ići samo od utakmice do utakmice.

Jasmin Mešanović je svjestan težine zadatka koji je pred njima.

„Čeka nas teška utakmica, jer i njima su bodovi neophodni. Mi smo ekipa koja u svaku utakmicu ulazi da pobijedi, a tako će biti i protiv Slavije. Pauzu smo iskoristili da se što bolje pripremimo, i mislim da su svi igrači spremni. Znamo šta nas čeka, al mi idemo po tri boda. 

Mešanović ne krije da je samo jedan cilj, a to je titula.

"Svi smo svjesni cilja, a to je titula. Gledat ćemo samo na sebe, jer sada je sve u našim rukama"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je dodao kako je sretan pozivom za reprezentativno okupljanje:

„Sigurno da je to dobra stvar za nas igrače, jer vidimo da smo pod lupom selektora. Potrudit ćemo se da što bolje odigramo utakmicu, i da se još više nametnemo selektoru“.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi