"Mali" klub, gospodskih manira ponovo u PL: Koncept i filozofiju nećemo mijenjati

Sportski direktor Krupe govorio za SportSport.ba

"Mali" klub, gospodskih manira ponovo u PL: Koncept i filozofiju nećemo mijenjati

A. Beganović

U danima iza nas u kojima je glavna tema bosanskoherceghovačkih medija bila sudbina Premijer lige, pomalo i nezapaženo je prošla vijest da će od naredne sezone u elitnom rangu bh. fudbala ponovo igrati Krupa.

"Mali" klub gospodskih manira samo nakon godinu dana vratio se u bosanskohercergovačku elitu i tako zapravo pokazao da jedna loša sezona ne znači i totalni kraj ukoliko se razmišlja na zdravim osnovama.

Prošle godine, po završetku sezone 2018/2019 razgovarali smo sa tada 22-godišnjim sportskim direktorom Krupe, Mladenom Ilićem, koji je najavio ekspresan povratak u društvo najboljih.

Danas ga pitamo da li je na taj način samo hrabrio sebe i sve u klubu nakon ispadanja u niži rang ili je pak doista vjerovao u ono što govori.

"Vidite, samo ispadanje iz Premijer lige za nas u klubu nije bilo propast svijeta. Sport je takav, danas si uspješan, a sutra možda i ne. Mislim da tako ga svi trebamo shvatati. Ispali smo, no rekli smo sebi da idemo dalje. Vjerovali smo u naš projekat i bili smo sigurni da nas jedna loša sezona neće zaustaviti. Ekipa se nije raspala, ostao je taj neki "kostur" koji smo osvježili sa nekoliko mladih igrača i pokazali smo da smo pogodili", govori Ilić za SportSport.ba.

Krupa se već isprofilisala kao klub koji se ponaša domaćinski i koji nikada neće doći u situaciju da se sa svojim uposlenicima "povlači" po sudovima. Jedan su od rijetkih takvih klubova u Bosni i Hercegovini i po tom pitanju i neki mnogo veći trebali bi se zapravo ugledati na Krupu.

"Svjeasni smo da smo i u bh. okvirima jedan "mali" klub, no trudimo se da se približimo ovim najboljim. I to ne samo rezultatski. Jeste li ikada čuli bilo koga da loše govori o našem klubu? Protivnici, naši bivši igrači? Niste, poslujemo "domaćinski" i tako će uvijek biti. Ne postoji igrač ili usposlenik s kojim smo se rastali na ružan način. To se cijeni i na to smo ponosni. Zapravo to nam daje još jedan dodatni motiv da nastavimo s našom lijepom sportskom pričom", ističe mladi sportski direktor Krupe.

Kako sada stvari stoje Krupa domaće utakmice neće moći igrati na svom stadionu, no Ilić vjeruje da se i to može promijeniti te da će i Fudbalski savez imati sluha za ove probleme koji će se, poznavajući ljude koji vode brigu o ovom nekadašnjem finalistu Kupa naše zemlje, brzo riješiti.

"Vidjet ćemo, uradit ćemo sve što je u našoj moći da utakmice igramo na našem stadionu. Iskreno, očekujemo i da Savez ima razumjevanja. Svjesni smo situacije izazvane pandemijom, no nadamo se i pomoći od grada pa i Republike Srpske. Ako je iko zaslužio, onda smo to mi, a mogu obećati da ćemo mi znati to vratiti. Ukoliko ne dobijemo dozvolu za igranje u Krupi onda ćemo domaće utakmice igrati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci", govori Ilić pa se osvrće i na igrački kadar za narednu sezonu:

"Naša ekipa je izuzetno mlada i taj faktor ćemo pokušati iskoristiti u Premijer ligi. Neophodna su nam pojačanja, ali nećemo sada srljati. Radit ćemo na tome, no budite sigurni da koncept i filozofiju kluba nećemo mijenjati. Iako smo "mali" klub, napravili smo nekoliko inostranih transfera i istrajat ćemo na tome".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog pandemije korona virusom u Bosni i Hercegovini su sva takmičenja završena, Ilić smatra da će najveći pritisak zbog velike pauze biti na stručnim štabovima.

"Osjetit ćemo i ekonomske posljedice zbog pandemije. Ne samo mi u BiH, nego cijeli fudbalski svijet. To se već sada može vidjeti, ali moramo se znati nositi sa tim. Pauza je ogromna, veliki pritisak će biti na stručnim štabovima. Neće nakon velike pauze biti lako pripremiti igrače za novu sezonu ali vjerujem našoj struci", istakao je Ilić i na kraju poručio:

"Iskorist ću priliku da čestitam Sarajevu na osvojenoj titulu, Borcu, Zrinjskom i Željezničaru na izborenom nastupu u Evropi, a Olimpiku na povratku u društvo najboljih. Takođe, poručio bih Čeliku i Zvijezdi da ispadanje nije kraj svijeta i vjerujem da će se ova dva kluba veoma brzo vratiti u društvo najboljih".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi