"Malinovsky i Miranchuk pate. Ovo je vrlo težak trenutak"

U Atalanti zabrinuti

"Malinovsky i Miranchuk pate. Ovo je vrlo težak trenutak"

Edmir Škorić

Veznjak Atalante Martin de Roon uoči utakmice s Bayerom u 1/8 finala Evropske lige bodrio je dvojicu saigrača.

Ruslan Malinovsky je Ukrajinac, a Aleksej Mirančuk Rus i naravno da njima nije sada svejedno ono što se već 14 dana dešava u Ukrajini, gdje uveliko traje rat.

“Ne mogu govoriti u njihovo ime, ali naravno da pate. Ruslanova je porodica u Ukrajini, vijest je teška, teško je pobjeći od toga u svlačionici, ali pokušavamo im pomoći, no teško je. Ovo je težak trenutak", rekao je Martin de Roon.

Inačem nedavno je italijanski reprezentativac Matteo Pessina govorio o susretu Rusa i Ukrajinca na treningu Atalante nedugo nakon što je počeo rat na istoku.

"U svlačionici Atalante Rusiju i Ukrajinu predtavljaju Ruslan i Alexey. Kada je počeo konflikt između njihovih zemallja oni su se na treningu zagrlili", kazao je Messina te dodao:

"To je fudbal. Fudbal ujedinjuje sve ono što ljudska ludost pokušava da razvdoji."

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Miranchuk i Malinovsky sigurno mogu poslužiti kao primjer svim ostalim sportistima širom svijeta.

Što se tiče utakmice između Atalante i Bayera u osmini finala Evropske lige, ona se igra večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti